Aglio e olio

DSC_1833_20151007204215081

This is my favorite pasta recipe, and I have a few reasons for it. First is that you can prepare it for 7 or 8 minute with no rush, and the second are ingredients. Those are my favourit ingredients and I always have it at my home.

This recipe serve two person

Ingredients

  • 200gr spaghettiDSC_0883
  • 6 Tablespoon extra vergine olive oil
  • 8 cloves of garlic
  • 60gr pecorino romano or parmesan cheese
  • handful of parsley
  • 1/2 chilli (optional)
  • salt and cayenne pepper(optional)

Instruction

First pour 1l of water in a pot and wait to boil. Add 10gr of salt and put the pasta in the boiling water and cook 1 minute less than what is written on the package (al dente). Heat the pan on low heat and add the oil. When the oil is warm add thinly sliced garlic and a few sprigs of parsley, and wait for oil to soak up the flavours from parsley and garlic. Strain the pasta and save a little bit of pasta water. Add the pasta in the pot with oil and garlic and mix all together. Turn of the heat and add the other fresh parsley, cheese and chilli (save for decoration). The perfect spaghetti are done. Enjoy

DSC_1831_20151008000640232

Aglio e oglio 

Ovo su moje omiljene špagete i za to postoji vise razloga. Pravi je taj što ih možete pripremiti za 7 ili 8 minuta bez žurbe, a drugi razlog su sastojci. Trebaju vam svega četri sastojka koje uglavnom već i imate u frižideru , a opet ukus je fantastičan i molim vas ne štedite na ovim sastojcima , jer ćete jedino tako da dobijete pravu stvar.
Ovaj recept je za dve osobe…

Sastojci

  • 200g špagetaDSC_1829
  • 6 kašika maslinovog ulja 
  • 8 čena belog luka
  • 60g Pecorino Romano ili parmezana
  • šaka peršuna
  • 1/2 čili paprika (opcionalno)
  • so i biber (po izboru)

Priprema

Prvo napunite veliku šerpu sa vodom. Dodaj 10g soli i stavite testeninu u ključalu vodu i kuvajte minut do dva manje nego što piše na pakovanju (al dente). Zagrejte tiganj na laganoj vatri i dodajte ulje. Kada je ulje vruće dodati tanko narezane listiće belog luka i peršun i pričekajte da luk dobije zlatnu boju i samim tim i da ulje poprimi aromu. Procedite pastu i sačuvajte malo vode iz paste. Dodajte pastu u tiganj sa uljem i mešajte još malo dok se sve relativno ne sjedini , obavezno na jako tihoj vatri. Nakon toga dodajte još malo svežeg peršuna, sir i malo čilija (ostaviti malo za ukras). Savršene špagete su spremne . Prijatno

Прво сипајте 1 литар воде у посуду и сачекајте да проври. Додати 10гр соли и ставите тестенину у кључалу воду и кувати 1 минут мање него што пише на паковању (ал денте). Загрејте тигањ на лаганој ватри и додајте уље. Када је уље топло додати танко сечен бели лук и неколико гранчица першуна,  сачекајте да уље упије све укусе од першуна и белог лука. Процедите тестенину и сачувајте мало воде из тестенине. Додати тестенину у тигањ са уљем и белим луком и помешати све заједно. Искључити ватру и додати остали свежи першун, сир и чили (оставити мало за декорацију). Савршене шпагете се готове. Уживајте

Advertisement

2 thoughts on “Aglio e olio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s