Chocolate souffle

DSC_1109

This recipe serve 6 people, and it’s very easy and quick way to surprise your guests.

Ingredients

  • 250gr dark chocolate (70% cocoa)
  • 125gr butter
  • 4 to 6 egg yolk
  • 6 egg white
  • 50gr white or brown sugar
  • pinch of salt

Instructions

Over a pot with boiling water put a glass bowl and melt the chocolate and butter. In the meantime well mix yolk with sugar to get a creamy texture and put in the bowl with chocolate and butter and mix alltogether. In a separate bowl whisk egg white until you get something like whipped cream, it takes about 5 to 10 minutes or use electric mixer. Put the egg white in a bowl with chocolate and other ingredients and gently stir to combine everything.

Transfer the mixture into ceramic bowls and put in the oven at 180 degrees and bake for about six minutes , and you are done.

Чоколадни суфле

Овај рецепт служи 6 особа и веома је брз и лак начин да изненадите госте.

Састојци

  • 250гр црне чоколаде (70% какаоа)
  • 125гр путера
  • 4 до 6 жуманаца
  • 6 беланца
  • 50гр белог или смеђег шећера
  • прстохват соли

Инструкције

Преко лонаца са кључалом водом ставити стаклену чинију и отопити чоколаду и маслац. У међувремену добро измешати жуманце са шећером да би добили кремасту текстуру затим ставити у чинију са чоколадом и маслацем и добро измешати све заједно. У одвојеној посуди умутити беланца док не добијете нешто попут шлага, потребно је око 5 до 10 минута или користите електрични миксер. Ставите беланце у чинији са чоколадом и другим састојцима и нежно промешајте да се све не сједини у једну смесу.
Пребацити смесу у керамичке посудице и ставити у рерну на 180 степени и пеците око шест минута, и завршили сте.

5 thoughts on “Chocolate souffle

Leave a comment