Pork fillet with gorgonzola sauce , grilled zucchini and apple

DSC_1501

This recipe serves two people. And it takes around 20 minutes

Ingredients

  • 2 large pork tenderloin
  • 1 medium zucchiniDSC_1503
  • 1 large red onion
  • 1 apple 
  • 50gr gorgonzola cheese
  • 100gr goat sour cream  or use regular sour cream
  • 1 teaspoon old spice
  • 1/2 teaspoon cayenne pepper
  • 1 teaspoon ground coriander
  • 4 tablespoon olive oil
  • salt and pepper

Instructions

Before I start with instructions for cooking , I want to say that this mixture of spices is characteristic for Jamaica, and South American countries , and also I knew that grilled zucchini and gorgonzola are great combination so I decided to combine that with grilled apples and it turns out perfect.

The best way to start with this recipe is to prepare everything before you start to cook. First take zucchini, onion and apple and cut into circles and try to be all the same size. Drizzle the vegetables with olive oil salt and pepper (origano) , and leave them until you need it. Take the meat and grease with old spice , cayenne pepper , ground coriander and a little olive oil and let it marinete for one hour , and if you don’t have time you can put it on the grill immediately. Depending on the thickness you want to grill it for 2 minutes on each side if it’s 2cm thick, but the best way is to touch meat and see how soft it is, and than you can grill it the way you want your meat to be. At the same time you can put zucchini , onion and apple on the grill. While is grilling sprinkle salt and pepper over them , but I recommend to avoid the apple. The last step is to combine the cream and gorgonzola and to melt it. The easiest way is to put in the micro wave. Don’t put the salt or pepper because the cheese is already salty , but I can add the origano and I think that those two are perfect together. Serve it nice and you are done.

DSC_1500

Свињски филе у горгонзола сосу са грилованим тиквицама и јабукама

Овај рецепт служи двоје људи и потребно вам је око 20 минута.

Састојци

  • 2 велика свињска филеа
  • 1 средња тиквица
  • 1 велика главица црвеног лука
  • 1 јабука
  • 50гр горгонзоле
  • 100гр козије павлака или користите обичну павлаку за куванје
  • 1 кашичица пименте
  • 1/2 кашичице кајенског бибера
  • 1 кашичица млевеног коријандера
  • 4 кашике маслиновог уља
  • со и бибер

Инструкције

Пре него што почнем са упутствима за кување, желим да кажем да је ова мешавина зачина  карактеристичан за Јамајку, и јужноамеричке земље,  такође сам знао да гроловане тиквице и горгонзола  иду одлично заједно па сам одлучио да их спојим са грилованим јабукама што се испоставило као одлична комбинација.

Најбољи начин да се почне са овом рецептом је да се припреми све пре него што почнете да кувате. Прво исеците тиквице, лук и јабуке на кругове , покушајте да се сви буду исте величине. Прелијте преко поврћа  маслиново уље со и бибер (оригано), и оставите их док вам не затребају. Узмите месо и преко њега поспите пименту, кајенски бибер, млевени коријандера и мало маслиновог уља и пустите да се маринира један сат, а ако немате времена можете га ставити на роштиљ одмах (грил тигањ). У зависности од величине филета пеците га на роштиљу по 2 минута са сваке стране ако је 2цм дебљине, али најбољи начин је да проверавате месо је додиром и тако видите колико је мекано, па самим тим можете да бирате колико печено желите да буде. У исто време можете ставити тиквице, лук и јабуку на роштиљу. Док се грилује поспите со и бибер по поврћу, препоручујем да избегнете јабуку. Последњи корак је да промешате павлаку и горгонзолу и да их заједно истопити. Најлакши начин је да се стави у микро таласа. Немојте стављати со или бибер јер сир већ сам по себи слан, али можете додати оригано и мислим да су сир и оригано савршена комбинација. Сервирајте лепо и завршили сте.

One thought on “Pork fillet with gorgonzola sauce , grilled zucchini and apple

Leave a comment