This recipe serve two people
Ingredients
- 2 medium trouts
- 2 large potatoes
- 1 medium eggplant
- 80gr almonds
- fresh parsley
- fresh basil
- 4 cloves of garlic
- 1 lemon
- 1 chilli
- 5 tablespoon extra virgin olive oil
- 2 tablespoon vinegar
- pomegranate molasses ( or fresh pomegranate )
- salt and pepper
Instructions
Trout is my favorite freshwater fish , so I decided to give my best to make this recipe looks awesome. I also hope that you will all try to make it , because it is very easy to make , and in the same time it looks and tastes amazing.
Firstly you need to slice potatoes into bite size pieces and put into the pot of salted boiling water. Cook it until it become soft. While they are cooking you can prepare the rest.
Slice thinly chilli , garlic , parsley and basil and leave them until you need them. Slice eggplant lengthwise , about 5mm thick , season it with oregano , smoked paprika , salt and papper and grill them until they are soft and have black grill marks. At the same time fry trout in the other pan with drizzle of olive oil , about 2-3 minutes on each side or until you see the golden crust. If you have grill even better. While the fish is frying you can also add stems of parsley and a few basil leaves to increase the flavour.
After that you can prepare the marinade and toast almonds. Before toasting crash them into small pieces. You can serve them raw also. For marinade add 3 cloves of thinly sliced garlic , tablespoon of fresh parsley , 3 tablespoon of olive oil and 1 tablespoon vinegar. Add pinch of salt and pepper or you can add tablespoon of capers instead of salt.
Serve it rustic on wooden board , or use some old grandmother’s plates it looks much better than with the new ones. Enjoy
Пастрмка са грилованим патлиџаном и бадемима
Овај рецепт служи две особе
Састојци
- 2 средње пастрмке
- 2 велика кромпира
- 1 средњи патлиџан
- 80гр бадема
- свежег першуна
- свежег босиљка
- 4 чена белог лука
- 1 лимун
- 1 чили
- 5 кашика екстра девичанско маслиновог уља
- 2 кашике сирћета
- меласе од нара (или свеж нар)
- со и бибер
Инструкције
Пастрмка је мојa омиљена слатководна риба, па сам одлучио да дам све од себе како бих овај рецепт изгледао што боље. Такође се надам да ћете и ви покушати да га направите , јер се веома лако прави , а визуелно изгледа отмено и веома укусно.
Прво морате да исечете кромпир на комаде и ставите га у лонац са сланом кључалом водом. Кувајте их док не постану мекани. Док су кувају можете да припремите остатак.
Танко исеците чили, бели лук, першун и босиљак и оставити их док вам не затребају. Исеците патлиџан по дужини, око 5мм дебљине, зачините га са ориганом, димљеном паприком, сољу и бибером и грилујте их док не омексају и не добију црне линије од грил тиганја (роштиља). У исто време испеците пастрмке у другом тигању са мало маслиновог уља, око 2-3 минута са сваке стране или док не видите златну корицу. Ако имате роштиљ то би било још боље. Док пржите рибу можете додати стабљике першуна и мало босиљка да би сте побољшали укус.
Након тога можете припремити маринаду и истостирате бадеме. Пре пржења бадема уситните их кухињским чекићем. Можете их послужити сирове такође. За маринаду додати 3 чена белог лука, танко сечен свеж першун, 3 кашике маслиновог уља и 1 кашику сирћета. Додајте прстохват соли и бибера или можете додати кашику капара уместо соли.
Послужите на рустичној дрвеној табли, или користите старе бакине тањире изгледа много боље него са новим. Уживајте
Wonderful I love the presentation and flavours! Cool recipe! 🙂
LikeLiked by 1 person
Thanks Serena 🙂
LikeLiked by 1 person
Oh I love trout as well! This is a fabulous recipe and I love your photos!
LikeLiked by 1 person
Thank you very much, my family love trout so i decided to give my Best and to make something original 🙂
LikeLike
Fabulous recipe. I’ll definitely try it!!
LikeLiked by 1 person
Thank you very much 🙂
LikeLiked by 1 person
delicious!
LikeLiked by 1 person
Thank you 🙂
LikeLike
Sounds amazing! I must try it! usually I buy trout fillet.. already cleaned…
LikeLiked by 1 person
Fish is so much juicier when is on the bone 🙂
LikeLike